ارتباط بین خواص دینامیک و استاتیک محیط های متخلخل ترک دار ناهمسانگرد با استفاده از شبیه سازی انتشار امواج آکوستیک - حسین حمزه پور (فیزیک کاربردی ایران, 2016)
استفاده از امواج آکوستیک در مطالعات ساختار مواد از اهمیت فراوانی برخوردار است. ما در این تحقیق با توجه به این مهم که انتشار امواج صوتی بسیار متاثر از هندسه ی محیطی است که در آن منتشر می شود، به بررسی ارتباط خواص استاتیک با خواص دینامیک محیط می پردازیم. در این پژوهش ابتدا محیط متخلخل ترک دار دو فازی در دو بعد تولید می شود و با توجه به اصول شناخته شده از هندسه محیط، ابتدا ترک‌ها ( به عنوان ناخالصی) با موقعیت مکانی تصادفی وجهت گیری های متمایز که با راستای قائم زاویه ای متغیرمی سازند، تولید می شوند سپس با استفاده از روش تفاضل محدود، به حل عددی معادله ی موج آکوستیک در محیط های شبیه سازی شده می پردازیم. اندازه محیط و چگالی تعداد ترک های محیط به عنوان هندسه ناخالصی ها قابل تغییر می باشد. با حل عددی معادله‌ انتشار موج آکوستیک در این محیط، به ارتباط برخی خواص دینامیکی جبهه ی موج با خواص استاتیک آن پرداخته و روابط مشاهده شده را گزارش می نماییم . نتایج حاصل نشان می دهد با اعمال اثر ناهمسانگردی وتغیر هندسه ی ناخالصی تغییراتی در روابط ایجاد می گردد به طوریکه روابط استخراج شده از این تحقیق می تواند رهیافتی مناسب جهت تحلیل و شناسایی غیر مخرب مواد باشد وتطابق خوبی با نتایج شبیه سازی های بدست آمده در این زمینه دارد .