Osvrt na neke novosti kod odgovornosti za štetu kod povrede znakova razlikovanja u hrvatskom pravu - Marko Verović (Zbornik Radova Pravnog Fakulteta u Splitu, 2010)
Izmjenama Zakona o industrijskom dizajnu i Zakona o žigu izvršenim u skladu s odredbama Direktive 2004/48/EZ o provedbi prava intelektualnog vlasništva izvršene su značajne izmjene u obeštećenju nositelja zaštićenih znakova razlikovanja. Unatoč izmjenama koje su implementirane u hrvatsko zakonodavstvo ostaju određena pitanja koja bi se mogla pojaviti u primjeni zakona. Među istima posebno valja istaknuti kumulaciju tužbenih zahtjeva te pitanje subjektivne i objektivne odgovornosti počinitelja povrede.