Życie i twórczość Profesora doktora habilitowanego Stanisława Misztala - Zbigniew Zioło (Prace Komisji Geografii Przemysłu Polskiego Towarzystwa Geograficznego, 2010)
Niniejszy tom Prac Komisji Geografii Przemysłu Polskiego Towarzystwa Geograficznego, dotyczący problematyki kształtowania procesów transformacji przemysłu i usług w regionalnych i krajowych układach przestrzennych, pragniemy dedykować Panu Profesorowi doktorowi habilitowanemu Stanisławowi Misztalowi, współorganizatorowi i długoletniemu wiceprzewodniczącemu, a następnie przewodniczącemu Komisji Geografii Przemysłu Polskiego Towarzystwa Geograficznego, jako dowód uznania i podziękowanie za Jego ogromy wkład w rozwój geografii przemysłu jako dyscypliny naukowej oraz długoletnią owocną działalność w Polskim Towarzystwie Geograficznym.