Етнічна структура дворянства Півдня України (кінець ХVIII – ХІХ ст.) / SOUTHERN UKRAINE NOBILITY’S ETHNIC STRUCTURE (LATE 18TH – EARLY 19TH CENTURIES) - Циганенко Лілія (Aktualʹnì Pitannâ Suspìlʹnih Nauk ta Istorìï Medicini, 2014)
Циганенко Лілія. Етнічна структура дворянства Півдня Ураїни (кінець ХVIII – ХІХ ст.) Аналізується етнічний склад дворянства Катеринославської, Херсонської та Бессарабської губернії; участь аристократів українського, російського, молдавського, грецького, німецького, італійського походження у процесах колонізації та освоєння південноукраїнських земель Російської імперії протягом кінця ХVIII- ХІХ ст. Ключові слова: дворянство, колонізація, загальноросійський перепис, етнічні групи, аристократи, шляхетство.Цыганенко Лилия. ЭТНИЧЕСКАЯ СТРУКТУРА ДВОРЯНСТВА ЮГА УКРАИНЫ (КОНЕЦ ХVIII – ХІХ ВВ.) Анализируется этнический состав дворянства Екатеринославской, Херсонской и бесарабской губерний; участие аристократов украинского, русского, молдавского, греческого, итальянского, немецкого происхождения в процессах колонизации и освоения южноукраинских земель Российской империи в конце ХVIII- ХІХ вв. Ключевые слова: дворянство, колонизация, общероссийская перепись населения, этнические группы, аристократы, шляхта.