شبیه‌سازی ذرّه‌ای امواجِ یون صوتِ خطّی در پلاسما‌ - محمود رضا روحانی (فیزیک کاربردی ایران, 2014)
هر حرکتِ متناوبِ یک سیّال را می‌توان به وسیلۀ تحلیلِ فوریه به بر هم نهی از نوسانات با فرکانس‌ها و عدد موج‌های مختلفِ ω و κ تجزیه کرد. لذا انرژی یک موج برابر است با مجموعِ انرژی مؤلّفه‌های فوریه و با مربّعِ این ضرایب متناسب می‌باشد. عددِ موج و فرکانسِ مربوط به انرژی ماکزیمم همان عددِ موج و فرکانسِ مُدِ اصلی سیستم می‌باشند که در رابطۀ پاشندگی صدق می‌کنند. در این مقاله رابطۀ پاشندگی موجِ یون صوت در پلاسما با استفاده از کُدِ شبیه‌سازی ذرّه‌ای که توسط نویسندگان  این مقاله نوشته شده مورد مطالعه قرار گرفته است.