Актуальні проблеми функціонування державної служби України в умовах реалізації реформ: соціологічний аспект - Anastasiia Karpunets (Соціологічні студії, 2018)
Необхідність реформування системи державної служби та державного управління як соціального інституту актуалізує дослідження проблем, спроможних уповільнити або нівелювати процес змін. Зокрема, виокремлено такі з них, як відсутність балансу централізації та децентралізації системи державного управління, відсутність ефективної комунікації між владними структурами й владою та суспільством, дефіцит якісних кадрів, низькі якість адміністра-тивних послуг і рівень морально-етичної свідомості державних службовців та, як наслідок, негативний баланс до-віри з боку суспільства. Результатом упровадження реформи має стати створення ефективної, прозорої, відкритої та гнучкої структури публічної адміністрації із застосуванням технологій е-урядування й становлення інституту державної служби як обслуговуючої структури.