Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri - Hüseyin Erten (Gıda, 2015)
Aroma maddeleri alkollü içkilerin kimyasal ve duyusal özellikleri üzerinde etkili olurlar. Aroma maddelerinin önemli bir kısmı alkol fermentasyonu sırasında maya tarafından oluşturulur. Bu maddelerden başhcaları yüksek alkoller, esterler, organik asitler ve karbonil bileşikleridir. Bu makalede, alkol fermentasyonu sırasında maya tarafından oluşturulan aroma maddelerinin üretim mekanizmaları ele alınmıştır.