Investiguem i ens comuniquem científicament: una proposta de centre com a dinamització de la Competència Científica - Joan Antoni Álvarez (Ciències, 2016)
El desenvolupament de la competència científica implica la participació en primera persona en activitats d’investigació i comunicació científica. Es presenta una experiència de centre duta a terme els cursos acadèmics 2013-2014 i 2014-2015 en la que, en el marc de la Setmana de la Ciència, han participat els alumnes de tots els cursos i el professorat de ciències de l’Institut de Secundària INS Vilanova. Els alumnes han investigat i comunicat a companys d’altres cursos els seus resultats en diversos formats científics. L’experiència s’ha valorat com a molt positiva per a l’interès de l’alumnat en la ciència, el desenvolupament d’habilitats científiques i la difusió de diverses tipologies d’activitats competencials.