Визначний вітизняний інженер шляхів сполучення – Мельников Павло Петрович - A. Yu. Bilyk (Історія науки і техніки, 2013)
У статті висвітлюється життєвий і творчий шлях визначного вітчизняного вченого, інженера шляхів сполученн, першого Міністра шляхів сполучення Російської імперії П.П. Мельникова (1804-1880), проектувальника залізничної мережі країни.