РОЗРОБКА МЕХАНІЗМУ ЗМІЦНЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ ШЛЯХОМ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Олексій Володимирович Яковенко (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету: Серія: Економічні науки, 2018)
Досліджено питання забезпечення продовольчої безпеки України у працях вітчизняних науковців. Встановлено відсутність наукових праць, які б встановлювали взаємозв’язок між процесом за- безпечення продовольчої безпеки та станом забезпечення фінансовими ресурсами сільськогосподар- ських підприємств. Розроблено механізм зміцнення продовольчої безпеки України шляхом кредитування сільськогосподарських підприємств. Систематизовано основні елементи запропонованого механізму. Витлумачено поняття «механізм зміцнення продовольчої безпеки України шляхом кредитування сільськогосподарських підприємств». Визначено мету, завдання, об’єкти, суб’єкти та принципи функціонування запропонованого механізму. Встановлено основні загрози, які впливають на продовольчу безпеку держави. Надано пропозиції щодо удосконалення методичного підходу до оці- нювання стану продовольчої безпеки. Запропоновано основні напрями удосконалення стратегії кредитування сільськогосподарських підприємств у контексті забезпечення продовольчої безпеки України.