ІНТЕГРУВАННЯ ТА ЗАХИСТ ІОТ ПРИСТРОЇВ У НАЯВНІЙ ІНФРАСТРУКТУРІ КОМП’ЮТЕРНОЇ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ - Valerii Lakhno (Кібербезпека: освіта, наука, техніка, 2021)
Розвиток комп’ютерних мереж набирає стрімкого розвитку. Постають нові виклики по забезпеченню безпеки даних та самих кінцевих користувачів. Із появою Інтернет Речей дана проблема встала досить гостро перед мережевими інженерами та кібераналітиками. Все частіше і частіше зустрічаються неправомірні дії щодо втручання у роботу як самої мережі так і використанню у злочинних цілях пристроїв юзерів. Різноманітні розподілені атаки, SQL-ін’єкції та викрадення особистих даних стають все складнішими. Враховуючи розростання інфраструктури як самої мережі так й ІоТ пристроїв виникає потреба у їх захисті. Особливо, якщо це стосується комп’ютерної мережі закладу вищої освіти. Де, як правило, мало уваги приділяється повноцінному захисту інфраструктури, а з інтеграцією ІоТ пристроїв, таких можливих прогалин може виникати досить багато.