Han van Bree, De geest van het Oude Loo. Juliana en haar vriendenkring 1947-1957; Jolande Withuis, Juliana. Vorstin in een mannenwereld - Margit Van der Steen (BMGN: Low Countries Historical Review, 2017)
Han van Bree, De geest van het Oude Loo. Juliana en haar vriendenkring 1947-1957 (Dissertatie Universiteit Leiden 2015; Amsterdam: Uitgeverij Conserve, 2015, 476 pp., isbn 978 90 5429 269 2); Jolande Withuis, Juliana. Vorstin in een mannenwereld (Amsterdam en Antwerpen: De Bezige Bij 2016, 863 pp., isbn 978 90 234 3523 5).