Şarapçılıkta Durultma Tekniği - Turgut Cabaroğlu (Gıda, 2015)
Berraklık şarapta önemli bir kalite unsurudur ve şişelenmiş şaraplarda her zaman aranan bir özelliktir. Şarabın doğal olarak berraklaşması uzun bir süre alır ve bu süre sonunda da oluşan berraklık çoğu kez devamlı ve yeterli olmaz. Bu nedenle şarabın berrak ve stabil hale gelmesi için bazı teknolojik işlemlerle sağlanabilir. Bu işlemlerden biri de durultmadır. Bu çalışmada durultmanın mekanizması açıklanmış ve durultma işleminin uygulanması ele alınmıştır.