Direktiivisekventsid isa ja tütre suhtluses: juhtumianalüüs - Andriela Rääbis (Eesti Rakenduslingvistika Ühingu Aastaraamat, 2012)
Artiklis uuritakse direktiivisekventse isa ja viieaastase tütre vestluses. 42-minutilises suhtluses, mille käigus meisterdati paberist ninasarvikut, esitas isa 92 ja laps 15 direktiivi. Uurimuses järgitakse suhtluslingvistika põhimõtteid ning kasutatakse vestlusanalüüsi mõisteid. Analüüsitakse direktiivivooru konstrueerimisel kasutatavaid lingvistilisi ja mitteverbaalseid vahendeid ning uuritakse, missugused tegevused direktiivile eelnevad ja järgnevad. DOI: http://dx.doi.org/10.5128/ERYa8.14