بهینه‌سازی تولید نیتروژن – 13 با افزایش نرخ تکرار در دستگاه پلاسمای کانونی - مریم ساعد (فیزیک کاربردی ایران, 2012)
در این مقاله به بررسی شرایط بهینه برای تولید رادیوایزوتوپ 13N توسط واکنش 12C(d,n)13N در دستگاه پلاسمای کانونی با نرخ تکرار پرداخته شده است. با محاسبه‌ی اکتیویته‌ی طیف‌های تجربی دوترون و بررسی تأثیر نرخ تکرار بر روی اکتیویته نشان داده‌ایم که اکتیویته و نرخ تکرار با همدیگر رابطه‌ای خطی دارند. محاسبات نشان می‌دهند که با افزایش نرخ تکرار، امکان افزایش اکتیویته‌ی تولیدی در یک دستگاه پلاسمای کانونی نوع مدر با انرژی 1/7 kJ تا حد 2 mCi وجود دارد.