ДОСЛІДЖЕННЯ СТАНУ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ СВЯТОШИНСЬКОГО РАЙОНУ МІСТА КИЄВА МЕТОДОМ ЛІХЕНОІНДИКАЦІЇ - М.М. Radomska (Науковий вісник НЛТУ України, 2016)
Розглянуто основні засади біомоніторингу та переваги і недоліки методу ліхеноіндикації для дослідження стану атмосферного повітря міських екосистем. Наведено характеристику екологічної ситуації та техногенного навантаження у Святошинському районі Києва. Досліджено просторовий розподіл основних забруднювальних домішок. Проаналізовано видову різноманітність, чисельність та життєздатність ліхенофлори. Оцінено стан та екологічну функціональність деревних насаджень на досліджуваних територіях. Встановлено домінуючий вплив транспортного навантаження та несанкціонованих звалищ відходів на формування екологічної ситуації.