Çanakkale Boğazı ve Marmara Denizi'nde İşaretleme Yöntemi ile Posidonia oceanica'nın Sınırlarının Belirlenmesi. - Şükran Ci̇ri̇k (Su Ürünleri Dergisi, 2006)
Bu çalışmada Akdeniz için endemik türlerden olan Posidonia oceanica (Linnaeus) Delile çayırılarının Çanakkale Boğazı ve Marmara Denizi’ndeki dağılım alanları belirlenmiş ve işaretleme yöntemi kullanılarak izleme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bu alanlarda GPS yardımı ile koordinatları alınan beton bloklar çayırın en derin sınırına yerleştirilmiştir. Bu beton bloklardan birine devamlı sıcaklık verilerini kayıt eden bir cihaz 1 senelik bir süre için yerleştirilmiştir. Bu referans istasyonlarının yardımıyla Posidonia oceanica çayırlarının zamana bağlı sıcaklık değişimleri diğer Batı Akdeniz’deki ülkelerde olduğu gibi izlenecektir