Online Basında Dilenci Stereotipi: Hürriyet, Sabah, Milliyet Gazetelerine Yönelik Bir Analiz - fatih erken (İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi, 2017)
Bu çalışma; haber çerçeveleme yaklaşımı ekseninde dilenci ve dilencilik stereotipini ele alarak, onların haber içeriklerindeki konumunu ortaya koyma amacı taşımaktadır. Bu bağlamda, çalışmada dilencilere yönelik stereotiplerin saptanması amacı ile Türkiye’de en çok okunan ilk 3 haber sitesi olan Sabah, Milliyet, Hürriyet gazetelerinde yer alan haber ve köşe yazıları çerçeveleme ve içerik analizi ile incelenmiştir. Yapılan araştırmada gazetelerin sıklıkla “Sahtekar”, “Tehlikeli ve Rahatsız Edici”, “Duygu Sömürücü” çerçevelerini kullandıkları saptanmıştır. İncelenen gazetelerde ayrıca dilencilere yönelik “Hırsız, Katil, Sahtekâr, Duygu Sömüren, Suriyeli, Zengin” nitelemelerine yer verildiği görülmüştür.