AİHM İçtihatları Işığında "Masumiyet Karinesi"nin Korunması - Burcu DEĞİRMENCİOĞLU (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 2019)
Masumiyet karinesi, adil bir yargılanmanın sağlanabilmesi, bireyin onurunun korunabilmesi; yargılamanın yürütülebilmesi ve birey hakkında insan haklarına uygun bir yargının için elzemdir. Önemine binaen masumiyet karinesinin, salt ceza yargılamasıyla sınırlı olmaksızın ele alınması, kapsamının belirlenmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, çalışma içerisinde masumiyet karinesi kavramı irdelenmiş, içeriği ve sınırları belirlenmeye çalışılmıştır.