İzmir Körfezi'ndeki Teleost Balık Postlarvalarının Bolluk ve Dağılımı. - Burcu Taylan (Su Ürünleri Dergisi, 2008)
Bu çalışmada; 2000-2004 yılları arasında İzmir Körfezi’nde yaşayan bazı teleost balık türlerine ait larvaların bolluk ve dağılımları araştırılmıştır. Bu amaçla İzmir Körfezi’nde 8 istasyon belirlenmiş ve bu 8 istasyona ait olan plankton materyali değerlendirilmiştir. Larva örnekleri; horizontal çekimler ile, 200 μm göz genişliğinde HENSEN tipi plankton kepçesi kullanılarak toplanmıştır. Bu çalışma sonucunda toplam 22 tür tespit edilmiş ve İzmir Körfezi’nde özellikle E. encrasicolus türünün dominant olduğu saptanmıştır