САМОЗДІЙСНЕННЯ ФАХІВЦІВ РІЗНИХ ПРОФЕСІЙНИХ ГРУП ТА ПРОФЕСІЙ - Oleg Kokun (Психологічний Часопис, 2015)
В статті аналізуються результати емпіричних  досліджень, в яких взяли участь фахівці 10 професій. Встановлена загальна тенденція до перевищення рівня внутрішньопрофесійного самоздійснення над зовнішньопрофесійним. Найбільш вираженою вона є у програмістів та системних адміністраторів, лікарів, вихователі дитячих садків та вчителів середніх шкіл; найменш вираженою – у топ-менеджерів комерційних організацій.