ارزیابی کاربرد آنتروپی شانون در تعیین کیفیت آب‌های سطحی (مطالعه موردی: رودخانه‌های کارون و بابلرود) - فاطمه آخونی پورحسینی (مدیریت آب و آبیاری, 2020)
هدف از مطالعه حاضر ارزیابی کاربرد آنتروپی شانون در تعیین کیفیت آب‌های سطحی می‌باشد. به‌منظور تخصیص وزن به هر یک از پارامترهای کیفیت آب از روش آنتروپی شانون و وزن‌دهی‌های سازمان بهداشت جهانی استفاده شد. در این پژوهش داده های ماهانه کلسیم، منیزیم، بی‌کربنات، سدیم، سولفات، EC، pH وTDS از سال 1394-1347 برای رودخانه‌های کارون در ایستگاه‌های هیدرومتری اهواز، دارخوین، گتوند و ملاثانی و رودخانه بابلرود در ایستگاه‌های هیدرومتری قرآن‌تالار و کشتارگاه تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که آنتروپی شانون می‌تواند به خوبی وزن‌دهی را انجام دهد و اختلاف جزئی بین وزن‌دهی آنتروپی شانون و وزن‌دهی‌های سازمان بهداشت جهانی وجود دارد. وزن‌دهی‌های حاصل از آنتروپی شانون و پارامترهای موثر در کیفیت آب در رودخانه کارون در ایستگاه های هیدرومتری اهواز pH=0.15، دارخوین 0.11=TDS، گتوند EC=0.13 و ملاثانی pH=0.15، همچنین در رودخانه بابلرود در ایستگاه هیدرومتری قرآن تالار و کشتارگاه وزن‌دهی‌ها برطبق آنتروپی شانون و پارامترهای موثر در کیفیت آب به ترتیب pH=0.15 و TDS=0.14 می‌باشد. مقادیر شاخص کیفیت آب در رودخانه کارون با توجه به شاخص WQI در بازه‌ی عالی و خوب و برای رودخانه بابلرود در وضعیت عالی می‌باشد.