ЕНЕРГІЯ ФЕРМІ Ni, Ti, Nd ТА ЕЛЕКТРОКАТАЛІТИЧНА АКТИВНІСТЬ ПОТРІЙНИХ СПЛАВІВ ЦИХ МЕТАЛІВ - A. D. Andreyanov (Vìsnik Odesʹkogo Nacìonalʹnogo Unìversitetu: Hìmìâ, 2016)
Встановлено зв’язок електрокаталітичної активності сплавів Ni-Ti-Nd за змінного вмісту Nd зі значеннями енергії Фермі їхніх компонентів. Електрокаталітична активність сплавів оцінювалася за величиною густини струму за методом суспензійного півелемента. Для розрахунку енергії Фермі різних металів використовувалася модель Зоммерфельда, у якій розподіл електронів за швидкістю описується статистикою Фермі — Діраку.