İskenderun Körfezi'nde Fanyalı Uzatma Ağları ile Dil Balığı Avcılığı. - Caner Enver Özyurt (Su Ürünleri Dergisi, 2008)
Bu çalışma, Kasım 2007- Kasım 2008 tarihleri arasında, İskenderun Körfezi’ndeki 11 balıkçı barınağında gerçekleştirilmiştir. Küçük ölçekli balıkçılık yapan 127 teknede ve kooperatif başkanları ile anket çalışmaları yapılmıştır. Elde edilen veriler, fanyalı uzatma ağları ile dil avcılığının aralık-mayıs ayları arasında genellikle 10-60m’lerde, mayıs-kasım ayları arasında ise 60-125m’lerde yapıldığını göstermiştir. Bu değişimin hedef türün üreme göçüne bağlı olarak meydana geldiği sonucuna varılmıştır. Körfezde 20072008 yıllarında toplam 8482 posta dil uzatma ağının kullanıldığı saptanmıştır. Karataş balıkçı barınağının; dil uzatma ağı kullanan tekne sayısı (82), toplam kullanılan dil uzatma ağının sayısı (5116 posta) ve kullanılan dil uzatma ağının yapısal özellikleri bakımından diğer barınaklardan farklılıklar gösterdiği saptanmıştır