Yayın Şifreleme Şemaları Üzerinde Bir Karşılaştırma: Bir Yeni Yayın Şifreleme Şeması - Hüseyin Bodur (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2019)
Bir yayın haberleşme yönteminde bir kaynaktan çoklu kullanıcılara mesaj iletimi için genellikle içerisinde şifreleme yöntemlerinin kullanıldığı şemalardan yararlanılır. Bu şema yapıları anahtar sunucu işlemleri açısından merkezi ve de-merkezi olmak üzere ikiye ayrılır. Bu çalışmada günümüzde yaygın olarak kullanılan iki merkezi yöntem olan Mantıksal Anahtar Hiyerarşisi (MAH) ve Tek Yönlü Fonksiyon Ağacı (TFA) şemalarına değinilmiştir. Yayın haberleşme için bir şema önerilmiş ve kullanıcı ekleme/çıkarma işlemlerinde anahtar iletim sayıları-boyutları ve kullanıcılarda bulunan anahtar sayıları-boyutları açılarından mevcut şemalar ile karşılaştırılmıştır.