گونه‌های اندوفیت جنس Neotyphodium روی برخی از گندمیان مرتعی در ایران - سعیده دهقانپور فراشاه (رستنی‌ها, 2006)
در این پژوهش، قارچ‌های اندوفیت از غلاف برگ و بذور میزبان‌های گیاهی Festuca arundinacea، F. pratensis، F. ovina، Bromus tomentellus  Melica persica و Lolium prenne جداسازی گردید. خصوصیات مرفولوژیکی این قارچ‌ها روی محیط کشت‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. اکثر جدایه‌های بررسی شده در این تحقیق از نظر مرفولوژیکی با توصیف عمومی جنسAcremonium  در بخش Albo-lanosa  و جنس Neotyphodiumجدا شده از یک گونه جو وحشی شباهت داشتند. در آزمون حساسیت به قارچ‌کش بنومیل، محیط کشت‌های حاوی این قارچ‌کش برای هاگ‌دهی قارچ‌ها مناسب تشخیص داده شدند. در آزمون آنتی‌بیوز مشخص شد که اکثر جدایه‌های اندوفیت به کار رفته در این تحقیق از رشد قارچ بیماری‌زای Bipolaris australiensis جلوگیری کردند و فقط دو جدایه FoGn و MpFn روی  قارچ بیماری‌زای  Pythium aphanidermatum موثر بودند.