Bir Olgu Nedeniyle Farik ve Mümeyyizlik Kavramının İrdelenmesi - Birgül Tüzün (Adli Tıp Bülteni, 1997)
13 yaşındaki bir kız çocuğunu öldürmek suçunu işleyen 14 yaşındaki iki erkek çocuğun farik ve mümeyyizlik durumunun belirlenmesinde etkili olan suçu hazırlayan nedenler, suçun işleniş tarzı ve koşulları, çocukların suçlarına karşı kendilerini savunma mantığı, suç öncesi-esnası-sonrası tutum ve davranışları ile göstermekte oldukları bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaki ve sosyokültürel gelişim özellikleri incelenerek, farik Ve mümeyyizlik kavramı çok yönlü olarak irdelenmiştir.