Venöz Sinüs Trombozu ile Prezente olan Nörobehçet: Olgu Sunumu - Fatma ŞİMŞEK (Düzce Tıp Fakültesi Dergisi, 2018)
Behçet hastalığı etiyolojisi bilinmeyen, multisistem tutulumlu enflamatuar bir hastalıktır. Santral sinir sistemi (SSS) tutulumu nadir olmakla birlikte bazen diğer sistem tutulumlarından önce olabilir. SSS tutulumu vakaların %5-15’inde görülmektedir. Erken teşhis ve tedavi, sekelleri önlemek açısından önemlidir. SSS tutulumu, Behçet hastalığı tanısı için gerekli kriterleri taşıyan, ancak henüz tanı almamış vakalarda hastaneye ilk başvuru nedeni olabilir. Bu yazıda, şiddetli baş ağrısı ve çift görme nedeniyle hastaneye başvuran ve tetkiklerinde serebral venöz sinüs trombozu tesbit edilip etiyolojide Behçet hastalığı çıkan nörobehçet olgumuzu sunduk. Venöz sinüs trombozunda etiyolojik neden tedaviyi şekillendirdiği ve hastamız Behçet hastalığıdan önce nörobehçet tanısı aldığı için sunmaya değer bulduk.