Разработка алгоритма для компьютерного моделирования полумарковских гиперслучайных процессов - Владимир Сергеевич Еремеев (Ukrainian Journal of Educational Studies and Information Technology, 2017)
Стаття присвячена дослідженню моделювання стохастичних процесів, випадкові величини яких не задовольняють умові статистичної стійкості. Досліджується можливість представлення функції розподілу гіпервипадкової величині за допомогою процесу усереднення. Запропоновано алгоритм апроксимації усереднених кривих методами теорії сплайнів. Розглядається застосування гіпервипадкового підходу до моделювання процесів, що описуються напівмарківськими моделями.