Multimodalni prijevoz - Odgovornost špeditera, brodara i osiguratelja - Cesija naručitelja špediterskog posla : [prikaz presude] - Andrija Eraković (Uporedno pomorsko pravo, 1989)
Ako naručitelj otpremničkog (špediterskog) posla cedira svoju tražbinu trećoj osobi samo za određene teretnice, ta se cesija ne odnosi na ostale isprave koje se odnose na teret koji je brodar prevozio. Cesija se odnosi samo na potraživanja prema brodaru, a ne i prema trećim osobama koje su sudjelovale u odnosnom poslu.