Перспектива використання безпілотних літальних апаратів підрозділами Національної гвардії України під час охорони громадського порядку - Головань О.М. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2019)
Обґрунтована необхідність використання безпілотних літальних апаратів частинами та підрозділами Національної гвардії України під час охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки. Проведений аналіз використання безпілотних літальних апаратів іноземними державами під час забезпечення громадської безпеки. На основі проведеного аналізу визначені основні напрямки розвитку та використання безпілотних літальних апаратів підрозділами гвардії. Наведена загальна характеристика, призначення, функції, а також порядок використання безпілотних літальних апаратів. Наведений набір факторів які сповільнюють інтеграцію безпілотників до частин та підрозділів Національної гвардії України.