Сучасний український театр крізь призму фестивалю-премії «ГРА-GRA» (2018-2020 рр.) - Hanna Lypkivska (Арт-платформа, 2020)
Всеукраїнський театральний фестиваль-премія «ГРА-GRA» був започаткований Національною спілкою театральних діячів України у 2018 р. Він став першим загальнонаціональним театральним форумом за всі роки незалежності країни. У статті викладено інформацію про алгоритм фестивалю-премії, проаналізовано його статистику за 3 роки, зазначено основні тенденції театрального життя в сучасній Україні, які він виявив: децентралізованість та «персоналізованість», а не інституціональність мистецького процесу, завузьке коло креативних режисерських кадрів, самоізольованість окремих театрів/міст/областей від загальних комунікативних потоків. Також у статті зроблено акцент на виданні Альманаху фестивалю-премії як на спробі відродження «паперової» театральної критики в Україні.