SULTANSUYU ÇAYI (MALATYA)’NIN EPHEMEROPTERA (INSECTA) LİMNOFAUNASI - Caner AYDINLI (Anadolu University Journal of Science and Technology - C. Life Sciences and Biotechnology, 2012)
Sultansuyu Çayı (Malatya)’nın Ephemeroptera (Insecta) Limnofaunasını tespit etmek amacıyla Temmuz-2006 ile Ağustos-2007 tarihleri arasında 7 lokaliteden, 1838 nimf örneği toplanarak incelenmiş ve 6 familyaya ait, 10 cinse bağlı, tür düzeyinde 10, cins düzeyinde ise 4 takson (Baetis buceratus, B. lutheri, B. rhodani, B. vernus, Caenis macrura, Cloeon dipterum, C. simile, Ecdyonurus sp., Electrogena sp., Epeorus sp., Ephemera vulgata, Ephemerella ignita, Potamanthus luteus ve Rhitrogena sp.,) tespit edilmiştir. Cins ve tür düzeyinde tespit edilen taksonların tamamı, Sultansuyu Çayı için yeni kayıttır.