NANE UÇUCU YAĞININ MIKROKAPSÜLASYONUNDA ZEIN-KAZEIN KOMPLEKSİNİN KULLANIMI - İncilay Gökbulut (Anadolu University Journal of Science and Technology - C. Life Sciences and Biotechnology, 2018)
Bu çalışmada yaygın olarak kullanılan nane uçucu yağının farklı oranlarda zein-kazein kompleksi ile kaplanması ve elde edilen mikrokapsüllerin etkinlik ve salınım özellikleri incelenmiştir. Sadece zein ile kaplanan nane uçucu yağı ile zein-kazein kompleksi ile kaplanan uçucu yağların etkinlik ve salınım düzeyleri kıyaslanmıştır. Zein ve kazeinde bulunan aminoasitler sayesinde ortaya çıkan hidrofilik/hidrofobik özellikler aracılığıyla apolar yapıdaki nane uçucu yağının kapsül formunda kaplanması ile etkinliklerinin arttırılması planlanmıştır. Nane uçucu yağı mikrokapsülasyonu için zein kaplama materyaline %1, %3, %5, %7,