Документи Мгарського монастиря 1737 р. про визначних випускників Києво-Могилянської академії - Rev. Yurii Mytsyk (Наукові записки НаУКМА: Історичні науки, 2020)
У публікації подано три документи 1737 р. із Центрального державного історичного архіву у Києві, з фонду Мгарського монастиря, що стосуються історії Києво-Могилянської академії у першій половині ХVІІІ ст. і до цього часу не були введені до наукового обігу. У супровідному тексті проаналізовано ці документи, наведено невідомі дані щодо біографій вихованців Києво-Могилянської академії.