DVIEJŲ VIENU METU PATEIKTŲ FIGŪRŲ PANAŠUMO ĮTAKA JŲ SUVOKIMUI - Ona Gurčinienė (Psichologija, 1999)
Buvo atliktas kelių kartu pateiktų objektų suvokimo regimajame lauke psichofizinis tyrimas. Stimulai buvo nesemantinės geometrinės figūros, pateiktos 4 x 3 matricoje. Penkios figūrų poros, besiskiriančios panašumo lygiu, buvo pateiktos atpažinimui atgalinio maskavimo sąlygomis. Figūrų ekspozicija varijavo nuo 400 iki 3000 ms. Po maskavimo sekė specialus žymekis, kuris nurodė, kuri figūra turi būti aptikta po to pateikiamoje 12 figūrų matricoje.