МОТИВАЦІЙНИЙ КОМПЛЕКС КАЗКИ «СИНЯ БОРОДА» У КІТЧЕВОМУ ЧІК-ЛІТІ Е. Л. ДЖЕЙМС «П'ЯТДЕСЯТ ВІДТІНКІВ СІРОГО» - Valeriia Dmytriieva (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2017)
Намагаючись проаналізувати сучасний роман Е. Л. Джеймс «П’ятдесят відтінків сірого», ми змушені мати справу з постмодерністським поетичним кодом, в межах якого відбувається неоднозначне і провокаційне тлумачення архетипів колективного несвідомого. У межах функціонування мотивів і архетипів казки Шарля Перро роман «П’ятдесят відтінків сірого» розглядається як історія Синьої Бороди ХХІ століття. Роман виступає як кітчевий фанфік і продукт споживання – бестселер. Аналіз цього твору проводиться в контексті еротичного чік-літа, де присутнє переосмислення класичних гендерних ролей.