ХУДОЖНІ ПАРАМЕТРИ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ В РОМАНІ ГАЛИНИ ВДОВИЧЕНКО «БОРА» - Olga Bashkyrova (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2014)
У статті розглянуто художні особливості моделювання індивідуальної свідомості персонажів у романі Галини Вдовиченко «Бора». Концепція особистості, запропонована авторкою, розглядається у контексті явищ постмодернізму та постпостмодернізму, у зв’язку з художньою практикою української та світової жіночої прози. Проаналізовано особливості таких іманентних характеристик художнього світу авторки, як час і простір, специфіку їх трансформації у свідомості героїв. Львівський міський текст досліджено з точки зору взаємодії історичного та індивідуального часу.