Київський грецький Свято-Єкатерининський монастир: склад чернецтва і насельників у ХVIII – на початку ХХ ст. - Inna Kravchenko (Емінак, 2021)
У статті досліджується склад чернецтва і насельників Київського грецького Свято-Єкатерининського монастиря протягом історії його існування (1748-1926 рр.). Введено до наукового обігу нові дані про настоятелів і братію цього подвор’я Синайського Преображенського та Свято-Єкатерининського монастиря.