Tekirdağ İli (Marmara Denizi) Kıyı Balıkçılığı ve Sorunları. - Okan Akyol (Su Ürünleri Dergisi, 2006)
Bu çalışmada, Tekirdağ kıyılarında küçük ölçekli balıkçılık aktiviteleri, balıkçılık sorunları, balıkçı kooperatifleri, balıkçı barınakları ve balıkçı teknelerinin bazı özellikleri incelenmiştir. Örneklemeler, 26.01.2005 ve 6-15.01.2006 tarihleri arasında bölgedeki 6 su ürünleri kooperatifinde yürütülmüştür. Tekirdağ kıyılarında toplam 303 kooperatif üyesi ve 182 balıkçı teknesi kaydedilmiştir. Üye sayılarına bağlı olarak en büyük kooperatifler Şarköy ve Tekirdağ kooperatifleridir. Aynı zamanda bu kooperatifler bölgenin en eski (1974’den beri) kooperatifidirler. Kıyılarda yoğun balıkçılık faaliyetleri lüfer, istavrit, palamut, mezgit, vb. için alamanalar, solungaç ağları ve fanyalı ağlarla sürdürülmektedir