Skeletal Formation of the Fins in the Common Dentex (Dentex dentex L., 1758) Under Intensive Culture Condition. - Cüneyt Süzer (Su Ürünleri Dergisi, 2009)
Sinarit (Dentex dentex L., 1758) Larvalarının Kültür Koşullarında Yüzgeç Gelişimleri. Bu çalışmada yoğun kültür koşulları altında sinarit (Dentex dentex) larvalarının erken dönemlerinde dorsal, anal, pelvik ve pektoral yüzgeç gelişimleri kıkırdak ve kemik yapı oluşumlarına göre incelenmiştir. İlk gelişim gösteren yüzgeç, pektoral yüzgeç olup 3,4 mm total boyda (TB) gözlenmiştir. Bu yüzgeci, dorsal yüzgeç (6,1 mm TB), anal yüzgeç (6,2 mm TB) ve pelvik yüzgeç (7,3 mm TB) oluşumları takip etmiştir. Dorsal yüzgeç yumuşak ışınları (R) ilk olarak 7,0 mm TB’da gözlenmiş ve 9,7 mm TB’da oluşum tamamlanmıştır (10–12 R). Dorsal yüzgeç sert ışınları (S) ilk olarak 7,2 mm TB’da gözlenmiş ve 9,9 mm TB’da tüm oluşumlar tamamlanmıştır (9-11 S). Anal yüzgeç sert ve yumuşak ışınları 7,0mm ile 9,0 mm TB arasında gelişim göstermiş ve bu gelişim 9,2 mm TB’da son bulmuştur (3 S ve 7-9 R). Sparide familyası üyesi olan sinarit larvalarının yüzgeç gelişimleri diğer sparide familyası üyelerinin yüzgeç gelişimlerine benzerdir