Laparoskopik Morgagni Hernisi Onarımı - İlker ARER (Cukurova Medical Journal, 2015)
Morgagni hernisi, retrosternal diyafram defektinden toraks içine doğru karın içeriğinin doğumsal fıtığı olup tüm diyafram hernilerinin % 1-5’ini oluşturur. Morgagni hernisinin cerrahi onarımı genellikle semptomatikse ve strangülasyon veya inkarserasyon riski yüksekse gerekmektedir. 71 yaşında erkek hasta 2 günlük karın ağrısı, kusma ve obstipasyon nedeniyle Acil servise başvurdu. Laparoskopik Morgagni hernisi onarımı yapıldı. Morgagni hernisinin yama ile laparoskopik onarımı güvenli ve tatminkar olup, kolaylıkla uygulanabilmektedir.