Privremena mjera zaustavljanja broda na koji se odnosi tražbina koja se osigurava : (prikaz presude) - Dorotea Ćorić (Poredbeno Pomorsko Pravo, 2014)
U postupku povodom prijedloga za određivanjem privremene mjere zaustavljanja broda na koji se primjenjuje Konvencija o zaustavljanju iz 1952. ne može se tražiti zaustavljanje broda glede kojeg je nastala tražbina koja se osigurava ukoliko protivnik osiguranja nije istovremeno i predlagateljev osobni dužnik te uvažavajući okolnost da tražbina čije se osiguranje traži predstavlja privilegij na brodu, ali je on zbog proteka jedne godine od nastanka tražbine prestao.