Метод проектування системи управління життєвим циклом перспективної зенітної ракетної системи - Скорик А.Б. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України, 2019)
У статті запропоновано нові підходи до управління життєвим циклом ЗРС. Робиться акцент на не-обхідності інтеграції СУЖЦ ЗРС з міжнародними стандартами системної інженерії, які визначають фо-рмування нової, визнаної індустріально розвиненими країнами культури розробки систем і програмного за-безпечення. Запропоновано метод проектування СУЖЦ ЗРС і модель життєвого циклу ЗРС, що відрізня-ються від відомих обліком взаємозалежності між цільовою системою – ЗРС що проектується, системами забезпечення і системами в експлуатаційному середовищі/операційному оточенні.