Менеджмент краудсорсингових проектів транснаціональних корпорацій в умовах глокалізації - Olha Holovan (Менеджмент та підприємництво: тренди розвитку, 2019)
Актуальність обраної для дослідження теми визначається необхідністю пошуку перспективних підходів до впровадження інноваційних ідей розвитку глобального бізнесу на локальних ринках. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних і практичних аспектів формування і реалізації краудсорсингових проектів транснаціональних корпорацій. Мета дослідження полягає у вдосконаленні системи менеджменту краудсорсингових проектів транснаціональними корпораціями з урахуванням специфіки локальних ринків. Базовими принципами дослідження виступають: спостережень за зміною основних показників діяльності компанії, ситуаційного моделювання; порівняльний підхід, системний, логічного узагальнення та комплексно-економічний підходи. Наукова значущість роботи полягає у визначенні перспективних напрямків підвищення ефективності менеджменту краудсорсингових проектів транснаціональних корпорацій в умовах глокалізації. Результатом дослідження є удосконалений механізм впровадження краудсорсингових проектів для ТНК Nestlé на локальному ринку України. Практична значущість результатів дослідження полягає у визначенні напрямків оптимізації системи менеджменту краудсорсингових проектів ТНК Nestlé.