Локальний напружений стан трубопроводів з неспіввісними з’єднаннями - Z. S. Yaskovets (Mechanics and Advanced Technologies, 2019)
Дефекти магістральних трубопроводів у вигляді різнотовщинних з’єднань та неспіввісностей є досить поширеними та небезпечними. На основі оболонкових рішень отримано аналітичний метод визначення основних силових і деформаційних параметрів для аналізу напруженого стану труб з недосконалостями поперечних зварних швів у вигляді осьових неспіввісностей, які моделюють поширені дефекти форми при зварюванні труб – зміщення кромок та різнотовщинність. Проведене чисельне моделювання для перевірки результатів аналітичного аналізу показало високу збіжність результатів в зонах концентрації напружень.