Порiвняльний аналiз зведеного латентного показника пристосовуваностi популяцiй Deschampsia antarctica Desv. о. Галiндез (Аргентинськi острови, Морська Антарктика) протягом трьох сезонiв - N. Miryuta (Український антарктичний журнал, 2016)
На матерiалi трьох пiвденних астральних сезонiв вивчена динамiка комплексної адаптивностi шести популяцiй Deschampsia antarctica Desv. о. Галiндез, Аргентинськi острови. Показана iндивiдуальнiсть розрахованого комплексного латентного показника адаптивностi не тiльки залежно вiд мiкроумов зростання, а i вiд погодних умов сезону дослiджень. 3 дослiджуваних популяцiй за характером тренду динамiки комплексної адаптивностi були сформованi групи, в яких значення показника монотонно зростає або спадає, або  проходить через максимум. Подальше поповнення ряду динамiки комплексної адаптивностi дасть змогу проводити порiвняння з динамiкою вiдповiдних клiматичних показникiв