Оцінка потенціалу підприємства до впровадження інноваційної діяльності в контексті пошуку ефективних джерел фінансування - Igor Hrudzevych (Економічний часопис Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті здійснено систематизацію джерел фінансування інноваційної діяльності та розроблено рекомендації щодо ефективного використання власних і залучених фінансових ресурсів з урахуванням рівня потенціалу підприємства до впровадження інновацій. Розроблено методику аналізу потенціалу підприємства до виконання інноваційної діяльності в межах часткових потенціалів (виробничого, інноваційного, фінансово-інвестиційного, інтелектуально-кадрового). Розроблено алгоритм реалізації методики оцінювання та підібрано показники в межах кожного потенціалу. Обґрунтовано доцільність використання вказаної системи оцінювання. Визначено питому вагу часткових потенціалів у зведеній оцінці потенціалу підприємства до впровадження інновацій.