КАСБ-КОР ВА ҲУНАР БИЛАН БОҒЛИҚ ПАРАЛИНГВИСТИК ВОСИТАЛАРНИ НОВЕРБАЛ МУЛОҚОТДА ИФОДА ЭТИЛИШИ - Музаффар Абдумуталибович Курбанов (Science and Education, 2020)
Мазкур мақола ўзбек, инглиз, усмонли турк ва рус тилларида касб-кор ва ҳунар билан боғлиқ паралингвистик воситаларни новербал мулоқотда ифодаланиши таҳлилига бағишланган. Унда касб-кор ва ҳунарга оид новербал воситалар мулоқотда ишлатилиши кўламига кўра турли гуруҳларга ажратилган. Натижада, мулоқотда касбий фаолият билан боғлиқ новербал воситалар тўртта тилларда қўлланиш шартларига кўра турли гуруҳларга ажратиш орқали тадқиқ қилинган.