Система автоматичної стабілізації транспортного модуля реактивних систем залпового вогню - В.П. Греков (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України, 2021)
У статті розглядається запропонована конструктивно-компонувальна схема привода системи автоматичної стабілізації (САС) мобільного наземного транспортного модуля реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) з гідравлічними опорами. В роботі розроблена структурна схема системи автоматичної стабілізації положення платформи РСЗВ в просторі на основі математичної моделі динаміки САC як об'єкту управління по одному каналу під дією зовнішнього збурення з урахуванням моделі реології ґрунту, як пружно-в'язко-пластичного середовища. САС на основі запропонованої моделі стабілізує положення транспортного модуля РСЗВ в просторі при підготовці до роботи і в процесі застосування при його динамічному навантаженні, а також скорочує час розгортання в бойове положення.